Compania românească Tacrom a câştigat un contract de lucrări în Ucraina

Compania ucraineană Ukrgazvydobuvannia a anunţat, joi, că firmele Belorusneft (Belarus) şi Tacrom (România) au câştigat licitaţia pentru efectuarea a 40 de lucrări de fracturare la puţurile sale, informează Interfax.

Potrivit rezultatelor licitaţiilor, firma românească Tacrom a câştigat primul lot pentru 20 de lucrări, cu o ofertă de 95,75 milioane hryvna, iar Belorusneft a câştigat al doilea lot cu o ofertă de 95,664 milioane hryvna, scrie agerpres.

Lucrările de fracturare hidraulică ar urma să fie efectuate pe o perioadă de un an la zăcămintele de gaz şi condensat Shebelynka şi Poltava la adâncimi cuprinse între 2.800 şi 5.000 de metri. Un număr de patru lucrări pentru fiecare lot sunt programate a fi efectuate la adâncimi de până la 5.700 de metri.

Ukrgazvydobuvannia, companie deţinută în întregime de compania naţională Naftogaz Ukrainy, este cel mai mare producător de gaze naturale din Ucraina, fiind responsabil pentru aproximativ 75% din producţia totală de gaze naturale a Ucrainei.

În ceea ce priveşte Tacrom Servicii S.R.L., compania a fost fondată pe 28 iulie 2006 şi oferă servicii de stimulare a rezervelor de petrol şi gaze naturale. Tacrom Services este, în prezent, una dintre cele mai bine cotate companii de servicii petroliere din Ucraina.