Bogdan Matei, numit director de vânzări pentru Enel Energie şi..

Bogdan Matei este noul director de vânzări pentru Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furniza..

ArcelorMittal vrea să dea în judecată Guvernul României pentr..

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, al doilea mare consumator de energie al ţării, este pregătit să dea în j..

Centrale electrice din surse regenerabile de peste 100 milioane d..

Mai multe centrale electrice din surse regenerabile cu o putere instalată cumulată de peste 60 MW şi investiţii totale de pest..

Havrileţ (ANRE): Consumatorii de energie casnici trebuie să fie atenţi la ofertele prea avantajoase

Consumatorii de energie casnici trebuie să fie atenţi la ofertele furnizorilor care promit preţuri foarte mici, întrucât acestea pot avea clauze ascunse şi chiar ilegale, precum scutirea de la plata certificatelor verzi şi a contribuţiei de cogenerare, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ. El a arătat că, deşi unele oferte sunt atractive la o primă vedere, este bine să ne asigurăm că acestea au condiţii avantajoase pe întreaga perioadă a contractului şi că respectă prevederile legale în domeniu. Este vorba despre posibile oferte în care nu sunt cuprinse informaţii privind valoarea certificatelor verzi sau contribuţia de cogenerare. Iar orice promisiune de neplată a unor astfel de taxe venită din partea vreunui furnizor nu trebuie luată în considerare, pentru că nu respectă legislaţia în domeniu. Furnizorul nu poate scuti clienţii finali casnici de la plata acestor taxe, deoarece aces..

admin

Biserica intra pe piata energiei, printr-o achizitie de 1,7 milioane lei. Microhidrocentrala Călugăriţa va livra curent manastirilor

Producătorul de energie de stat Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a vândut microhidrocentrala Călugăriţa, din judeţul Argeş, Arhiepiscopei Argeşului şi Muscelului pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând energie pentru a aproviziona 180 de gospodării, scrie mediafax in editia online. "Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, în timp ce cea de-a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei", a declarat administratorul judiciar al companiei, avocatul Remus Borza. Microhidrocentrala cumpărată de Arhiepiscopie are o putere instalată de 630 de kW şi produce energie suficientă pentru a aproviziona 180 de gospodării. A doua microhidrocentrală are, de asemenea, o putere instalată mai mică de 1 MW. Com..

admin

Companiile de utilități înregistrează constant pierderi semnificative cauzate de furturile din rețele de electricitate, potrivit Asociației Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), care acuză autoritățile că nu sprijină recuperarea acestor pierderi. "Avem rețele..

Complexul Energetic Oltenia, în parteneriat cu China Huadian Engineering, vor demara în prima parte a anului viitor construcţia grupului energetic de 600 MW de la Rovinari, investiţie de 847 milioane de euro. "Construcţia va începe în prima parte a anului viitor şi va dur..

Fostul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, se alătură echipei Deloitte în calitate de Executive Lead Advisor, în domeniul Energiei, iar din această funcţie, Nicolescu îşi va concentra activitatea asupra României, dar şi a Europei Centrale şi de Est, potrivit unui comunicat..

Hidroelectrica vrea să investească în acest an 300 milioane euro în retehnologizarea a trei hidrocentrale şi ar putea să cumpere microhidrocentrale în ţări vecine României, precum şi capacităţi de câteva sute de megawatt în centrale eoliene dezvoltate pe piaţa locală, informeaza Med..

Aproape 15.000 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică au fost verificate în decursul anului 2014 de către echipele CEZ Distribuţie, prejudiciul total fiind de aproximativ 37,356 milioane lei, reiese dintr-un comunicat al operatorului de distribuţie a ener..

Pe zona de energie regenerabilă, aşteptările sunt una, realitatea e alta şi e o situaţie complicată care ar putea fi rezolvată în curând, cum promite şi Guvernul, a sintetizat Martin Zmelik, director general CEZ România. "La regenerabile nu suntem pe business case pozitiv. ..

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, aflate într-o situaţie dificilă. "Suntem într-o situaţie ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune c..

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, cere Comisiei Europene (CE) să caute mecanisme de finanţare din bani europeni a proiectelor de producţie a energiei nucleare. Gerea a a transmis o scrisoare în acest sens vicepreşedintelui UE Maros..

Realizarea proiectului Cablu Electric Submarin HVDC între România şi Turcia, dar și identificarea de oportunități de realizare de investiții pe termen mediu și lung sunt preocupări de bază ale conducerii Transelectrica. Pentru a duce la îndeplinire obiectivele propuse, directorii ..

Compania Transelectrica intenționează să achiziționeze produse software Microsoft. Reprezentanții societății au publicat anunțul la începutul acestei săptămâni, operatorii interesați având termen de depunere a ofertelor până pe 20 februarie. Obiectul achiziţiei ..

Singura soluție pentru Complexul Energetic Oltenia în acest moment este restructurarea companiei! O spun reprezentanții companiei, o cer expres experții FMI, CE și BM, premierul Ponta nu spune NU, ci doar că trebuie să se facă în anumite condiții. La fel susține și ministrul resp..