Gheorghe (OMV Petrom): Declinul natural al Petrom pe Upstream este în jur de 10%


Declinul natural al Petrom pe Upstream este în jur de 10%, iar toate măsurile şi investiţiile luate au compensat parţial acest declin, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

„Pe upstream elementele de performanţă au fost legate de managementul costului şi controlul declinului producţiei. În acest semestru colegii noştri au reuşit prin eforturile pe care le-au depus să arate o performanţă bună. Cu toate acestea, pentru că declinul natural al Petrom este încă în jur de 10%, toate măsurile şi investiţiile pe care le-am făcut nu au putut să compenseze acest declin natural decât într-o mică măsură sau o măsură mai mare, dar nu total. Vedem o reducere a producţiei în această perioadă faţă de 2016 cu 3,7%”, a spus Gheorghe.

Ea a precizat că au fost şi elemente de mediu, iarna fiind mai nefavorabilă, şi au avut loc şi lucrări de mentenanţă, care au însemnat oprire de producţie, scrie agerpres.

„Toate acestea au condus la o reducere de 3,7% a producţiei la un nivel de 170.000 barili echivalent pe zi. Un al element legat de performanţa upstream este legat de costul de producţie. Costul fiecărui baril este deosebit de important în concurenţa pe piaţă şi eforturile pe care le depunem sunt de a controla declinul, scăderea producţiei, dar să încercăm prin managementul costurilor să compensăm această reducere de producţie, ba, chiar mai mult, să ducem la o reducere a costurilor de producţie pe unitate, pe baril, pentru a ne întări poziţia competitivă pe piaţă. Reducerea de costuri în această perioadă este de circa 13% şi am ajuns acum la 10,5 dolari pe baril, pornind de la 18 dolari, acum trei ani”, a mai arătat oficialul OMV Petrom.