ANRE și CNR-CME vor lansa Campania națională privind eficienț..

Reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE împreună cu CNR-CME (Comitetul N..

Amendă de 40.000 de lei aplicată societăţii OMV Petrom pentru..

Societatea OMV Petrom a fost sancţionată luni cu o amendă de 40.000 de lei, în urma poluării accidentale cu petrol a ..

Gerea: Energia nucleară are un impact redus asupra mediului, com..

Energia produsă în centralele nucleare are un rol serios în asigurarea securităţii energetice, nu doar pentru statele care su..

Marile companii energetice responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră

Emisiile totale de gaze cu efect de seră ale companiile au crescut cu 1,3% între 2010 şi 2013, în pofida eforturilor destinate limitării lor, arată acest studiu realizat de Thomson Reuters şi BSD Consulting. În mod normal emisiile de gaze rezultate de pe urma produselor companiilor nu sunt luate în calcul pe motiv că nu se află sub controlul companiilor ci doar emisiile rezultate în urma operaţiunilor. Însă autorii studiului susţin că dacă se şine cont şi de utilizarea finală a combustibililor fosili, Gazprom este cel mai mare producător de gaze cu efect de seră, cu 1,26 miliarde tone în 2013, adică echivalentul emisiilor anuale de gaze cu efect seră ale Japoniei. Urmează în ordine companiile Coal India, cu emisii de 820 milioane de tone, Glencore, Petrochina, Rosneft, Royal Dutch Shell şi Exxon Mobil. Pe ansamblu, emisiile de gaze cu efect de seră ale celor 32 de companii, incluzând aici şi emisiile rezultate de pe urma arderii..

A. M.

Argeş: OMV Petrom a notificat autorităţile de mediu privind intenţia de a demola instalaţii ale rafinăriei Arpechim

Societatea OMV Petrom a transmis o notificare privind intenţia de a demola unele instalaţii ale rafinăriei Arpechim de lângă Piteşti, a cărei activitate este sistată din anul 2011, au anunţat miercuri reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Argeş. "OMV Petrom SA a informat (...) cu privire la intenţia de desfiinţare prin demolare a unor instalaţii de pe amplasamentul punctului de lucru Arpechim Piteşti. Conform notificării OMV Petrom SA, procesul de demolare pe care intenţionează să-l demareze este de lungă durată, demolarea instalaţiilor urmând a se realiza etapizat, întregul proces fiind estimat a se încheia în anul 2018", se arată într-un comunicat al APM Argeş. În schimb, OMV Petrom nu a solicitat până în prezent de la APM Argeş autorizaţiile necesare în vederea începerii procesului de demolare a unor instalaţii, conform aceleiaşi surse. Pe 24 martie 2011, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a de..

F. R.

Terenul de 20.000 de metri patrati concesionat de Chevron in extravilanul localitatii vasluiene Silistea, comuna Pungesti, este in continuare imprejmuit cu gard si pazit de o firma specializata, reprezentantii companiei anuntand, la sfarsitul saptamanii trecute, ca gigantul american se retrage din R..

O treime din rezervele mondiale de petrol, jumătate din rezervele de gaze naturale și 80 la sută din cele de cărbune nu ar trebui utilizate în următoarele decenii pentru a menține încălzirea globală sub ținta convenită de două grade Celsius, afirmă cercetătorii britanici într-un stud..

Compania petrolieră americană Anadarko Petroleum va plăti 5,15 miliarde de dolari în cadrul unei înţelegeri cu Departamentul Justiţiei din SUA pentru stingerea mai multor procese privind poluarea, cea mai mare sumă câştigată de guvernul american într-o astfel de speţă, potrivit..

Producătorii de electricitate din surse regenerabile care deţin centrale cu o putere de pană la 1 MW vor primi subvenţii sub forma unor tarife reglementate la care electricitatea va fi preluată garantat in sistem şi care se vor situa intre 69,4 lei şi 167 de euro pe MWh, au declarat s..

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică. "Pentru a lămuri lucrurile, am promulgat Legea de aprobare a OUG privin..

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) reclamă "un atac brutal asupra industriei eoliene" din partea Guvernului în ceea ce priveşte încercarea de modificare a legislaţiei privind sprijinul pentru energia regenerabilă şi susţine că această industrie este supusă unei "cv..

Hidroelectrica a tranzacţionat, în perioada 11 - 12 martie 2014, pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), un număr de 12 pachete însumând o cantitate de 87.600 MWh, la un preţ mediu de 155,2 lei/ MWh. Valoarea totală a energiei electrice tranzacţionate se..

Compania italiană Enel a câştigat procesele cu Electrica la Curtea de Arbitraj de la Paris pe tema obligaţiilor din contractele de privatizare ale fostelor filiale Electrica Dobrogea şi Banat şi le va câştiga cu siguranţă şi pe celelalte, a declarat, miercuri, directorul general a..

Noul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a lansat o dezbatere publică privind elaborarea strategiei energetice şi vrea să accelereze elaborarea documentului, astfel încât prevederile acestuia să fie aplicate din acest an. "În conformitate cu programul de gu..

Grupul petrolier rus OAO Lukoil ar putea să se orienteze spre Rusia pentru viitoarea proiecte în domeniul energiilor regenerabile, în condiţiile în care diviziile sale din Bulgaria şi România suferă de pe urma deciziei autorităţilor de a reduce subvenţiile pentru energiile regener..