MOL România investeşte peste 2,3 milioane de euro în construcţia unui terminal de GPL, la Tileagd (Bihor)


Compania petrolieră MOL România va finaliza, până la sfârşitul anului 2017, lucrările de construcţie a unui terminal cu patru rezervoare de gaz petrol lichefiat (GPL) cu o capacitate totală de 600 de metri cubi, la Tileagd, în judeţul Bihor, investiţia ridicându-se la o valoare de peste 2,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis joi.

Proiectul va completa baza de active pe care MOL o deţine deja la Tileagd, unde din vara anului 1999 funcţionează un depozit de produse petroliere.

‘Acesta este primul terminal de GPL pe care MOL îl construieşte în România. Este o decizie de investiţii care arată interesul MOL România pentru diversificarea activităţii şi a portofoliului de servicii şi produse puse la dispoziţia clienţilor’, a declarat Camelia Ene, country chairman & CEO MOL România, relateaza agerpres.

Compania mai administrează o unitate de stocare a produselor petroliere la Giurgiu, depozitul având acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, din primăvara anului 2013.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în opt ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Compania are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est din 10 ţări, din care peste 200 în România.