ANRE şi Transgaz s-au dat reciproc în judecată..

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în derulare aproape 390 de litigii, inclusiv cu ..

Borza: Managerii de la stat trebuie plătiţi ca în privat, la 5..

Managerii din companiile statului ar trebui plătiţi la nivelul celor din mediul privat, altfel pe un salariu de 500-2.00..

Investitorii străini care operează în sectorul energetic au in..

Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România începând cu 2002 ..

România a pierdut oportunitatea de a obţine 3 miliarde de euro din vânzarea surplusului de certificate de emisii

România ar fi putut obţine 3 miliarde de euro din comercializarea surplusului de certificate de emisii de dioxid de carbon, însă acest drept i-a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată din cauză că Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) nu a gestionat coerent acest capitol, potrivit unui raport al Curţii de Conturi elaborat în urma unui control realizat în trimestrul întâi din 2012. Raportul menţionează că România s-a angajat, în cadrul protocolului de la Kyoto, ca, pentru perioada 2008-2012, cantitatea de dioxid de carbon emisă anual de operatorii economici poluatori să fie mai redusă cu 8% faţă de 1990, fapt pentru care i-au fost alocate 1.279.835.099 certificate de gaze cu efect de seră. Acestea reprezintă dreptul României de a emite, în perioada 2008-2012, o cantitate de 1.279.835.099 tone de dioxid de carbon. La data controlului, România deţinea un surplus de certificate de 515.080.892 tone de dioxid de carbon...

Agerpres

Enel continuă afacerile în România. Vânzarea companiilor de distribuție și furnizare, suspendată temporar

Iată că după luni de negocieri și diverse declarații ale oficialilor grupului -   că se vând activele, că poate se renunță la exit-ul din România - a venit și vestea mult-așteptată: italienii de la  Enel au decis să continue afacerile în țara noastră. Vânzarea companiilor de distribuție și furnizare a fost suspendată! Motivul invocat este că, anul trecut, grupul italian a reușit să își reducă gradul de îndatorare. La solicitarea mass-media, Enel a transmis un comunicat, cu o poziție oficială: "Enel confirmă faptul că procesul de vânzare a activelor din România a fost suspendat temporar. Vânzarea activelor Enel România era parte dintr-un program mai amplu de tranzactii ce urmăreau încasarea a până la 4 miliarde de euro până la sfârsitul anului 2014 pentru reducerea datoriei nete consolidate. Ca urmare a finalizării cu success a mai multor inițiative în timpul anului 2014, această țintă a fost atins..

A. M.

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, în prezent deputat PSD, este cercetat sub control judiciar pe cauţiune, suma stabilită de procurori fiind de 150.000 de lei, anunţă DNA. Deputatul PSD Constantin Niţă, fost ministru al Energiei, s-a prezentat luni, la sediu..

România caută să finalizeze până la jumătatea anului viitor vânzarea unei participaţii în Rompetrol Rafinare, cea mai mare rafinărie a ţării, singurul potenţial cumpărător fiind acţionarul majoritar KMG International NV, a declarat ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlo..

Eric Stab, preşedinte&CEO la GDF SUEZ Energy România, este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (CIS), funcţie ocupată anterior de Mihai Bogza, şeful CA al Bancpost. Comitetul Director al CIS a ales marţi noul preşedinte şi doi vicepreşedinţi - Da..

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia lansează cardul MyEnel, un instrument care oferă posibilitatea de a plăti consumul de energie la orice punct de plată autorizat, fără a mai fi nevoie de factura printată, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES. 'Cardul MyEnel este..

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, spune că "probabil" vor exista restructurări de personal la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), însă vor fi acordate plăți compensatorii, precizând că mai întâi este nevoie de "un plan aprobat", transmite corespondentul MEDIAFAX. Într..

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, a demisionat din funcţie, nemulţumit că Ministerul de Finanţe şi al Justiţiei refuză aprobarea acordării unui ajutor de salvare pentru achiziţionarea certificatelor de CO2, transmite core..

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acţiuni pentru reducerea facturii colosale cu achiziţiile de energie ale Uniunii Europene precum şi pentru reducerea dependenţei faţă de Rusia, transmite AFP. 'Astăzi lansăm cel mai ambiţios proiect european în domeniul energiei de la C..

Viitoarea strategie din domeniul energiei va fi centrată pe conceptul de securitate energetică şi ar putea fi finalizată undeva în septembrie sau octombrie, potrivit ministrului de resort, Andrei Gerea, relateaza Mediafax in pagina electronica. "Punctul central al viitoarei strategii energet..

Sindicaliștii de la Complexul Energetic Oltenia – peste 100 persoane – au protestat, astăzi, la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Printre solicitările acestora: scutirea de la plata certificatelor verzi a CE Oltenia, modificarea tarifului zonal aferent serv..

Compania Transelectrica intenționează să achiziționeze produse software Microsoft. Reprezentanții societății au publicat anunțul la începutul acestei săptămâni, operatorii interesați având termen de depunere a ofertelor până pe 20 februarie. Obiectul achiziţiei ..

Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în cazul Hidroelectrica. după ce, în primă instanţă, el fusese achitat.    Î..