Un nou pas în proiectul pentru realizarea unei centrale nucleare în Europa (Hinkley Point C)

martie 18, 2016 | Monia Iancu, Partener PeliFilip

Realizarea unei noi centrale nucleare este un demers complex şi laborios şi solicită, pe lângă un context de favorabilitate politică şi a opiniei publice, îndeplinirea unor exigenţe deosebite legate de asigurarea standardelor de siguranţă, precum şi de capabilitate financiară ş..

PrețCorectLaGaz. (Dez)Informarea clienţilor non casnici privind liberalizarea pieţii

februarie 22, 2015 |

Momentul liberalizării pieţii clienţilor non-casnici de la 1 ianuarie 2015 a trecut. Uimitor este că nici o instituţie nu ia măsuri ca aceleaşi practici să nu se repete la liberalizarea totală a acestei pieţe, care se va întâmpla la 1 iulie 2015.În campania PretCorectLaGaze am s..

Ernst & Young: Deficitul generat de măsurile fiscale propuse de guvern poate fi acoperit din economia subterană

februarie 20, 2015 | Bizenergy

Guvernul poate acoperi deficitul generat de măsurile fiscale propuse din economia subterană, unde sunt suficiente resurse, însă rămâne de văzut în ce măsură autorităţile vor reuşi să colecteze aceste fonduri, întrucât evaziunea fiscală a fost "o nucă" imposibil de spart în 25 de a..

Gerea: Energia nucleară are un impact redus asupra mediului, comparativ cu producţia prin alte tehnologii

februarie 20, 2015 | A. M.

Energia produsă în centralele nucleare are un rol serios în asigurarea securităţii energetice, nu doar pentru statele care susţin această tehnologie, ci şi pentru Uniunea Europeană ca întreg, şi are un impact scăzut asupra mediului înconjurător, comparativ cu producţia prin alte tehno..

Președintele Iohannis, referindu-se la noul Cod Fiscal: Am mari semne de întrebare… Cred ca au făcut-o din motive de imagine

februarie 19, 2015 |

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că are mari semne de întrebare cu privire la noul Cod fiscal, susţinând că acest proiect este realizat de Guvern din motive de imagine, potrivit Agerpres. 'Este un lucru interesant, aşa ca şi exerciţiu teoretic, ca şi exerciţiu practic am ma..

Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor, un element important. Din total preț la pompă, 60% sunt accize

februarie 19, 2015 | A. M.

Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important, având în vedere că din preţul total la pompă 60% este reprezentat de accize, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom. "Reducerea de accize este un element important avâ..

OMV Petrom: Anul 2015 va fi unul al concurenţei crescute pe piaţa cererii de gaze naturale a României

februarie 19, 2015 | A. M.

Cererea de gaze naturale a României nu se va redresa în 2015, ceea ce va conduce la creşterea concurenţei şi la o presiune suplimentară asupra marjelor, în timp ce pe piaţa de energie electrică cererea va fi relativ stabilă, iar preţurile vor rămâne sub presiune, estimează grupul OMV P..

Acţiunile Transelectrica şi Transgaz pot atinge noi maxime post-criză în următoarele luni (brokeri)

februarie 17, 2015 | Bizenergy

Monopolurile în domeniul transportului de gaze naturale şi energie electrică - Transgaz (TGN) şi Transelectrica (TEL) - vor rămâne în topul preferinţelor investitorilor la bursă în anul 2015, datorită dividendelor foarte mari, susţin analiştii casei de brokeraj Tradeville. Potrivit d..

PrețCorectLaGaz. Contracte achiziție gaze naturale versus contracte încheiate în franci: clauze împovărătoare, clienții nu vor putea achita facturile

februarie 16, 2015 |

Anul acesta, 170.000 de clienți vor încheia contracte de achiziție gaze naturale, semnând clauze care vor deveni în câțiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulți clienți să nu poată să și achite facturile. Atunci ca și în cazul francului, instituțile vor da..

Iulian Iancu: Calendarul de liberalizare a prețului la gaze să țină cont de puterea de cumpărare a românilor

februarie 13, 2015 | Bizenergy

Un calendar de liberalizare a preţului la gaze naturale ar trebui să ţină cont de puterea de cumpărare a românilor, precum şi de faptul că diferenţa este şi de 1 la 12 între salariile românilor şi ale cetăţenilor din marile ţări europene, a declarat Iulian Iancu, președintele Comis..

1 2 3 14