Enel a ajuns la un acord de principiu cu EPH cu privire la vânzarea participaţiei la Slovenske Elektrarne

octombrie 22, 2015 | A. M.

Grupul italian de utilităţi Enel a ajuns la un acord de principiu cu firma cehă EPH pentru vânzarea unei părţi din pachetul majoritar de acţiuni pe care Enel îl deţine la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne, a declarat joi pentru Reuters o sursă din conducerea Ene..

Planul Enel privind vânzarea unor active de cinci miliarde de euro este obstrucţionat în Slovacia

aprilie 29, 2015 | A. M.

Grupul italian de utilităţi Enel SpA ar putea fi nevoit să-şi modifice planurile privind vânzarea unor active de cinci miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari), după ce Slovacia a speriat investitorii din cauza divergenţelor cu Enel legate de cea mai mare centrală electrică a ţăr..

Italia a încasat 2,2 miliarde de euro din vânzarea unei participaţii de 5,4% din acţiunile Enel

februarie 26, 2015 |

Ministerul italian al Economiei a anunţat joi că a strâns 2,2 miliarde de euro din vânzarea unei participaţii de 5,4% din acţiunile grupului de utilităţi Enel, prezent şi pe piaţa din România, transmite AFP. Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs International, Mediobanca şi Uni..

GDF Suez va reduce costurile, după scăderea profitului cu 9% în 2014

februarie 26, 2015 | Bizenergy

GDF Suez va reduce costurile şi va întârzia unele cheltuieli în acest an, deoarece preţul mai scăzut al ţiţeiului va afecta câştigurile companiei franceze în 2015, transmite Bloomberg. În 2014, profitul net recurent a scăzut cu 9%, la 3,1 miliarde de euro (3,52 miliarde de dolari), d..

Italia vrea să vândă 5,4% din Enel, pentru 2,2 miliarde de euro

februarie 26, 2015 | A. M.

Guvernul de la Roma a început, miercuri, vânzarea unei participaţii de 5,74% în Enel SpA, cea mai mare companie italiană de utilităţi, o tranzacţie în urma căreia ar putea obţine 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), transmit Bloomberg şi Reuters. Vânzarea este prima dintr-o..

Comisia Europeană şi-a prezentat strategia privind realizarea unei Uniuni energetice

februarie 25, 2015 | Bizenergy

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acţiuni pentru reducerea facturii colosale cu achiziţiile de energie ale Uniunii Europene precum şi pentru reducerea dependenţei faţă de Rusia, transmite AFP. 'Astăzi lansăm cel mai ambiţios proiect european în domeniul energiei de la C..

MOL a raportat pierderi de 254,6 milioane de dolari în T4

februarie 24, 2015 | Bizenergy

Compania energetică MOL din Ungaria a raportat pierderi în trimestrul patru din 2014, din cauza costurilor excepţionale şi a declinului preţului ţiţeiului, transmite Reuters. În perioada octombrie-decembrie 2014, compania a înregistrat pierderi nete de 68,8 miliarde de forinţi (254,6 mi..

Gazprom ameninta Ucraina cu oprirea livrarilor de gaze, dacă nu face o nouă plată

februarie 24, 2015 | admin

Gazprom a avertizat că va opri livrarea de gaze naturale către Ucraina peste două zile, dacă guvernul de la Kiev nu va efectua o nouă plată, în avans, astfel că va fi pusă în pericol furnizarea de gaze către ţările din Europa, scrie Mediafax in pagina electronica. "Ucraina nu..

Ministrul bulgar al Energiei: Sectorul energetic din Bulgaria, în prag de colaps financiar

februarie 22, 2015 | Bizenergy

Sectorul energetic din Bulgaria se află în pragul unui colaps financiar şi este nevoie de măsuri imediate pentru redresarea acestuia, a declarat sâmbătă ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, citată de Novinite. Într-un interviu pentru postul naţional bulgar de radio, Petkova..

UE ia în calcul schimbarea cadrului relaţiilor energetice cu Rusia la momentul oportun

februarie 20, 2015 |

Uniunea Europeană ia în considerare 'o schimbare de cadru' a relaţiilor energetice bazate pe condiţiile de piaţă cu Rusia când momentul va fi oportun şi acum se concentrează asupra construirii unui parteneriat strategic cu Ucraina în domeniul furnizării de gaz, relatează vineri Reuters v..

1 2 3 32