Exportul de electricitate a crescut la cinci luni cu 27%

iunie 17, 2015 | Bizenergy

România a exportat în intervalul ianuarie-mai cu 27% mai multă electricitate comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a importat cu aproape 26% mai mult. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că în primele cinci luni ale aces..

Ministrul Gerea: Strategia energetică va fi finalizată până în octombrie

februarie 23, 2015 | A. M.

Viitoarea strategie din domeniul energiei va fi centrată pe conceptul de securitate energetică şi ar putea fi finalizată undeva în septembrie sau octombrie, potrivit ministrului de resort, Andrei Gerea, relateaza Mediafax in pagina electronica. "Punctul central al viitoarei strategii energet..

Ernst & Young: Deficitul generat de măsurile fiscale propuse de guvern poate fi acoperit din economia subterană

februarie 20, 2015 | Bizenergy

Guvernul poate acoperi deficitul generat de măsurile fiscale propuse din economia subterană, unde sunt suficiente resurse, însă rămâne de văzut în ce măsură autorităţile vor reuşi să colecteze aceste fonduri, întrucât evaziunea fiscală a fost "o nucă" imposibil de spart în 25 de a..

Președintele Iohannis, referindu-se la noul Cod Fiscal: Am mari semne de întrebare… Cred ca au făcut-o din motive de imagine

februarie 19, 2015 |

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că are mari semne de întrebare cu privire la noul Cod fiscal, susţinând că acest proiect este realizat de Guvern din motive de imagine, potrivit Agerpres. 'Este un lucru interesant, aşa ca şi exerciţiu teoretic, ca şi exerciţiu practic am ma..

Sectorul industrial din România a scăzut în ianuarie. 35% din firme au redus producţia

februarie 18, 2015 | Bizenergy

Sectorul industrial din România, care include activităţile de prelucrare a materiei prime, minerit, energie şi apă şi salubritate, a înregistrat scăderi în prima lună a anului, 35% dintre firme raportând reduceri ale producţiei, conform Barometrului Industriei, realizat de IRSOP Market R..

Ambasadorul Xu Feihong: Proiectele de investiţii chineze în energie din România ar putea fi cele mai mari din regiune

februarie 12, 2015 | Bizenergy

Proiectele de investiţii în domeniul energetic din România, precum blocurile 3 şi 4 la Centrala Nucleară Cernavodă sau Hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, ar putea deveni cele mai mari investiţii chineze din Europa Centrală şi de Est, a declarat, miercuri, Xu Feihong, ambasador extraordin..

Senatul a aprobat solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva lui Ion Ariton

februarie 12, 2015 | admin

Senatul a aprobat, joi, cu 77 de voturi ”pentru” şi 52 voturi ”împotrivă”, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Votul a fost secret, cu bile, precizeaza Mediafax in pagina ele..

România – printre statele UE cel mai puţin dependente de importurile de energie, în 2013

februarie 9, 2015 | A. M.

Statele din Uniunea Europeană cel mai puţin dependente în 2013 de importurile de energie au fost Estonia (11,9%), Danemarca (12,3%) şi România (18,6%), iar ţările cu cel mai ridicat nivel de dependenţă au fost Malta (104%), Luxemburg (96,9%) şi Cipru (96,4%), arată datele publicate, luni,..

Detalii din dosarul judecătorului de la Curtea Constituţională. Greblă către directorul CE Oltenia, Ciurel: O să am grijă să fii terminat

februarie 3, 2015 | Bizenergy

Toni Greblă l-ar fi ameninţat pe Laurenţiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), întrucât nu era de acord cu o compensare propusă de o firmă a lui Ion Bârcină, care avea datorii la CEO, Greblă spunându-i că nu îl va uita şi că va avea grijă să fie "termina..

Activele și utilajele de la RAFO vor fi scoase la vânzare

februarie 3, 2015 | F. R.

Dacă se va obține aprobarea acționarilor, în AGA din data de18/19 februarie, la RAFO Onești va începe procedura de desfacere/vânzare a activelor și utilajelor aferente ale companiei. Acționarul Petrochemical Holding GmbH, ce deține 96,51% din capitalul social al RAFO, a venit cu această p..

1 2 3 15