Petcu: Am cerut conducerii Electrica să depună la Ministerul Educaţiei documentaţia pentru înfiinţarea şcolilor profesionale în domeniu


Ministrul Energiei, Toma Petcu, a solicitat conducerii Electrica să depună la Ministerul Educaţiei documentaţia necesară înfiinţării unor şcoli profesionale pentru specializarea forţei de muncă în domeniu.

„Toată lumea vrea ca, atunci când apasă pe întrerupător, să se aprindă ‘lumina’! Prea puţini ştiu însă ce se întâmplă în spatele acestui gest, pe care noi îl vedem atât de simplu: câtă muncă, câtă pricepere, şi, de ce să nu recunoaştem, cât devotament stă în spatele lui! Şi tocmai pentru că o vulnerabilitate a sistemului poate fi lipsa profesionalizării viitoarelor generaţii în aceste meserii am cerut conducerii Electrica să depună o întreaga documentaţie la Ministerul Educaţiei pentru înfiinţarea cât mai multor şcoli profesionale care să asigure specializarea forţei de muncă şi pentru anii care vin”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook, scrie agerpres.

Acesta a participat marţi dimineaţă la deschiderea oficială a competiţiei „Trofeul Electricianului”, concurs cu o tradiţie de patru decenii, la care participă, în faza finală, 114 electricieni din ţară.

Cea de-a XXXVIII-a ediţie a Trofeului Electricianului se desfăşoară săptămâna aceasta la Sinaia, fiind organizată, în acest an, de Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord.