Guvernul alocă bani pentru compensaţiile angajaţilor care vor ..

Salariații care vor fi disponibilizați în acest an de la Complexul Energetic Oltenia, în număr de 2.133 angajaţi, vo..

Havrileţ despre propunerea ANRE şi a Guvernului: preţul gazelo..

Propunerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi a Guvernului va fi ca preţul gazelor pentru popula..

Chevron confirmă retragerea din România. Renunțarea la exploat..

Ultima oră: Reprezentanții companiei Chevron con..

Piața petrolului. Repere pentru 2015

Sectorul upstream, dominat istoric de doi mari jucători -OMV Petrom și Romgaz, s-a diversificat în ultimii ani prin intrarea unor noi operatori, printre care și giganții internaționali ExxonMobil și Gazprom, precum și a unor companii care activează în domeniul serviciilor petroliere. În egală măsură, aceeași tendință de diversificare poate fi observată și în sectorul downstream în care au apărut noi rețele de distribuție carburanți. Există premise ca aceste tendințe să continue în perioadă următoare pe fondul descoperirilor recente de rezerve în Marea Neagră, al perspectivelor de exploatare a gazelor de șist și al redesenării Master Planului General de Transport. În mod natural, legislația aplicabilă ar trebui adaptată pentru a ține cont de aceste evoluții. Marea Neagră și provocările ei Declarațiile făcute de consorțiul OMV Petrom – ExxonMobil la în..

INTERVIU Eric STAB, Presedinte GDF SUEZ Energy Romania: Este indispensabil să fie realizate progrese în dezvoltarea pieţei de gaze care, în prezent, este în faza de bâlbâieli

• Am reușit, prin ofertele noastre, să asigurăm fidelitatea clienţilor şi în momentul liberalizării pieţei de gaze naturale pentru clienții non-casnici • Nu au fost îndeplinite toate condiţiile necesare pregătirii dereglementării , respectiv: existenţa unei pieţe de gaze en-gros, a unei pieţe de echilibrare şi a unui cod al reţelei funcțional

Liberalizarea pentru non-casnici este un succes: 12% dintre consumatorii şi-au schimbat furnizorul şi încă 30% şi-au renegociat contractele. Preţurile la gaze nu au crescut dincolo de ultimul nivel al preţurilor reglementate, este concluzia unui raport de specialitate realizat de Expert Forum. Datele din studiu sunt confirmate și de reprezentanții ANRE, care se declară mulțumiți de modul în care a avut loc liberalizarea pentru non-casnici. Președintele ANRE, Niculae Havrileț, susține că circa 33% dintre consumatori non-casnici au renegociat contractele la gaze şi au obţinut preţuri mai mici.Potrivit datelor reglementatorului, 39% din clienţii GDF şi-au renegociat contractele cu furnizorul, acesta menținând în factură aproximativ preţurile de dinainte de 1 ianuarie 2015. De cealată parte, sunt voci care nu împărtășesc satisfacția autorităților. În cadrul Campaniei Preț Corect la Gaze, expertul Dumitru Chisăliț..

Cristina Trefaș

Garda Naţională de Mediu a cerut suspendarea activităţii de producţie la termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), în urma unui control efectuat constatându-se că acesta funcţionează fără Autorizaţie Integrată de Mediu. Conducerea CEH a..

Croaţia şi Muntenegru intenţionează să construiască un nou gazoduct de-a lungul coastei Adriaticii şi de asemenea să-şi interconecteze reţelele lor de distribuţie a gazelor naturale, o decizie care ar putea ajuta la reducerea dependenţei Europei de importurile energetice din Rusi..

Prăbuşirea preţului petrolului a dus la o scădere la benzină şi motorină, dar ea a grevat doar partea producătorului, atâta timp cât taxele au rămas la acelaşi nivel, a declarat Cătălin Dumitru, vicepreşedintele KMG International, la ZF Power Summit '15. "Stabilirea preţului carbu..

Prospecţiuni SA, acţionar minoritar la Rafo Oneşti, va ataca în instanţă hotărârea adoptată în data de 18 februarie, cu votul acţionarului majoritar, de a vinde activele şi utilajele rafinăriei la fier vechi. Conform unui comunicat remis vineri AGERPRES, la solicitarea acţionarului ..

Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important, având în vedere că din preţul total la pompă 60% este reprezentat de accize, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom. "Reducerea de accize este un element important avâ..

Accizele la carburanţi vor fi reduse cu 16-20%, iar accizele la cafea, bijuterii, arme de vânătoare şi muniţia aferentă, vehiculele cu o capacitate a motorului mai mare de 3000 centimetri cubi, iahturi şi motoare de barcă vor fi eliminate, potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri..

Primăria Oradea a atribuit consorţiului format din firmele STC şi Elsaco un contract, în urma unei licitaţii, pentru construirea unui grup energetic în cogenerare la termocentrala din oraş, pentru alimentarea locuitorilor cu energie termică. Finanţarea construirii noului grup energetic, ..

Rompetrol Rafinare aproape şi-a triplat, în 2014, rezultatul operaţional (EBITDA), de la circa 29 milioane de dolari în 2013 la 86,4 milioane de dolari, iar rezultatul net s-a îmbunătăţit cu 39%, pierderile reducându-se de la 95,61 milioane de dolari, în 2013, la 58,45 milioane de dolari. ..

Preţul petrolului Brent a depăşit vineri pargul de 60 de dolari pe baril pentru prima oară în acest an, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora companiile din domeniul energiei din SUA vor reduce operaţiunile de explorare, ducând la limitarea surplusului de petrol de pe piaţă, relatează ..

Mai mult de jumătate dintre candidaţii care s-au înscris la concursul organizat de Complexul Energetic Hunedoara pentru ocuparea unui post de muncitor necalificat în subteranul minei Livezeni, din Valea Jiului, nu au reuşit să promoveze testul scris prin care trebuiau să completeze un chestio..

România are, pe lângă alte proiecte, un set de priorităţi de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaze naturale care vizează completarea legăturilor lipsă cu statele vecine, potrivit ministrului Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea. Acesta a partic..