Şeful OMV spune că următoarea mutare va fi în direcţia Abu Dhabi


După creşterea producţiei, care va apărea ca urmare a intrării iminente a grupului austriac OMV pe piaţa producţiei de gaze din Rusia, compania vrea să crească şi pe segmentul Downstream iar principala direcţie de avans este Abu Dhabi, a declarat luni seară directorul general de la OMV, Rainer Seele, transmite APA.

„În pofida turbulenţelor din Libia avem o producţie stabilă. Avem de asemenea operaţiuni de rafinare relativ stabile”, a spus Seele la o întâlnire cu presa. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat OMV va creşte puternic. Chiar în acest an grupul austriac speră să finalizeze intrarea în Rusia şi să înceapă producţia acolo. „Până la finele deceniului vom avea o creştere de 20% pe segmentul upstream”, astfel că OMV va ajunge la o producţie de 500.000 de barili pe zi, a spus Rainer Seele.

Însă această creştere puternică pe un anumit segment trebuie echilibrată, a subliniat directorul OMV. „Următorul pas este unul foarte puternic în direcţia Abu Dhabi…şi suntem interesaţi în dezvoltarea şi intensificarea relaţiilor politice dintre cele două ţări. Avem interesul ca OMV să fie foarte puternic atât în Austria cât şi în Abu Dhabi. Vrem să punem la punct un model integrat de business atât în Rusia cât şi în Abu Dhabi”, a subliniat Rainer Seele. „Va mai dura ceva timp până când vom lua o decizie acolo dar vă asigur că vom face un anunţ surprinzător în cursul acestui an”, a adăugat Seele, scrie gerpres.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).