Tinerii energeticieni: Invitatie la o incursiune in “Istoria Energeticii Romanesti”


Preocupati de evolutia sistemului energetic romanesc, tinerii ingineri energeticieni se reunesc cu ocazia unei conferinte cu tema “Istoria Energeticii Romanesti”.

Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania, Filiala Bucuresti Tineret, impreuna cu partenerii – Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, VLER CNR-CME, IRE Secția Tineret organizeaza, in data de 17 mai 2014, conferinta “Istoria Energeticii Romanesti”, la Muzeul National Tehnic “Prof.ing. Dimitrie Leonida”.

Organizatorii propun participanților o incursiune în etapele dezvoltării sistemului energetic românesc, incursiune realizată de importante nume din domeniu.

“Energia istoriei reprezintă puterea evoluției de-a lungul trecerii timpului. Trăim într-o lume în schimbare, este necesar ca tinerii să cunoască trecutul pentru a putea înțelege prezentul și a contribui pozitiv la viitorul energeticii românești”, sustin tinerii ingineri energeticieni.

Evenimentul este adresat, in principal tinerilor si studentilor din domeniul energetic si isi propune sa ofere informatii despre evolutia sistemului energetic romanesc. Este necesar ca tinerii sa cunoasca trecutul pentru a putea intelege prezentul si a contribui pozitiv la viitorul energeticii românesti.

Prezentarile vor fi realizate de persoane cu experienta recunoscuta in domeniile lor de activitate, care au contribuit la dezvoltarea sistemului energetic. Temele propuse spre a fi discutate, in cadrul lucrarilor conferintei, vizeaza: dezvoltarea rețelelor electrice de transport și distribuție, evoluția sectoarelor termo, hidro sau nuclear, precum și avântul energiei regenerabile.

Dupa finalizarea conferintei, organizatorii invita participantii sa viziteze Muzeul National Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2014.