Transelectrica a cumpărat energie electrică în valoare de 24,6 milioane de lei de la Nuclearelectrica


Operatorul naţional de transport şi sistem din sectorul energiei electrice, Transelectrica, a achiziţionat electricitate în valoare de 24,6 milioane de lei, fără TVA, de la Nuclearelectrica, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Tranzacţia s-a realizat prin intermediul bursei de energie OPCOM, pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrica – modalitatea de tranzacţionare PCCB-LE.

Transelectrica nu precizează care este destinaţia acestei cantităţi de energie, însă, potrivit legii, compania nu poate face trading de electricitate, prin urmare va folosi această cantitate pentru acoperirea consumului propriu tehnologic şi a pierderilor din reţea, scrie agerpres.

Transelectrica mai precizează că nu există garanţii pentru această tranzacţie, iar nivelul dobânzilor penalizatoare corespunde ca procent dobânzii datorate pentru neplată la termen a obligaţiilor către bugetul de stat, pentru fiecare zi de întârziere.

Plata facturii se va face nu mai târziu de şase zile lucrătoare de la data primirii facturii prin fax sau email; factura de regularizare va fi achitata pana la termenul scadent definit ca data de 15 a lunii următoare lunii contractuale.

Contractul dintre cele două companii a fost încheiat pe data de 16 iunie 2017.