PrețCorectLaGaz. (Dez)Informarea clienţilor non casnici privind liberalizarea pieţii

Momentul liberalizării pieţii clienţilor non-casnici de la 1 ianuarie 2015 a trecut. Uimitor este că nici o instituţie nu ia măsuri ca aceleaşi practici să nu se repete la liberalizarea totală a acestei pieţe, care se va întâmpla la 1 iulie 2015.În campania PretCorectLaGaze am scos în evidenţă importanţa diseminării informaţiilor în vederea liberalizării pieţei clienţilor non-casnici. Această abordare este singura metodă de a preveni încheierea unor contracte î..

Reducerea TVA şi a accizelor, măsuri cuprinse în planul de relaxare fiscală 2016-2020 din proiectul Codului Fiscal, ar putea intra în vigoare mai devreme de ianuarie 2016, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Darius Valcov. 'Două măsuri, reducerea TVA şi reducerea accizelor, ..

Accizele la carburanţi vor fi reduse cu 16-20%, iar accizele la cafea, bijuterii, arme de vânătoare şi muniţia aferentă, vehiculele cu o capacitate a motorului mai mare de 3000 centimetri cubi, iahturi şi motoare de barcă vor fi eliminate, potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri..

Filiala de distribuție a energiei electrice Electrica Distribuție Muntenia Nord – Sucursala Ploiești este în căutare de avocați specializați în domeniul fiscal. În urma controalelor realizate în a doua parte a anului 2014, Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești ș..

Opinia publică ar trebui informată cu privire la evoluţia preţului energiei pe cel puţin 4-5 ani, acest aspect fiind mai important decât asigurarea că o anumită reglementare va fi menţinută sau schimbată, a afirmat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în ..

În condițiile unor negocieri corecte, cu „informațiile pe masa”, un client non-casnic poate obţine prin negociere în anul 2015 reduceri mari de  costuri cu gazele naturale.  În cadrul campaniei PrețCorectLaGaze, continuăm seria analizelor, arătând cu cât ar fi pu..

Companiile din România au redus preţul fără taxe la carburanţi cu aproximativ 20%, la fel ca în alte state din Europa, în urma scăderii semnificative a preţului petrolului, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. "Vedem o scădere a preţului ..

Două dintre cele mai importante companii ale statului – Transelectrica și Romgaz – sunt în căutare de avocați. Transelectrica dorește să achiziționeze servicii juridice de consultanță, asistență și/sau de reprezentare necesare pentru majorarea capital..

BizEnergy a decis să susțină campania Prețuri Corecte la Gaze, apreciind inițiativa lui Dumitru Chisăliță, Expert Petrol și Gaze. În cadrul acestei campanii, se urmărește dezvoltarea pieţei de gaze şi protejarea clienţilor. În acest context, Chisăliță a..

Cu REMIT nu te joci! Atenție sporită la REMIT! Operatorii care nu respectă noul regulament european, riscă să li se interzică tranzacționarea pe piață. UE va monitoriza și controla, prin REMIT, toate tranzacțiile cu energie și gaze de pe piețele europene. Reprezentanții Autorit..

România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă din punct de vedere al sistemului energetic, a declarat, luni, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, în conferinţa de bilanţ. 'Avem deja 2,1 miliarde metri cubi de gaze, iar livrările de gaze ruseşti ..

PretCorectLaGaze: Cum se formează preţul la gaze?

În România, există mai multe categorii de preţuri pe piaţa gazelor naturale, acest aspect crează multe confuzii. Se impune a se realiza difer..

Gazele pentru populație nu se scumpesc în prima jumătate a anului 2015. Prețul de achiziție a gazelor din producția internă, menținut la 53,30 lei/MWh

Prețul de achiziție a gazelor naturale din producția internă pentru populație și producătorii de energie termică, pentru perioada ianu..

Consumatorii rău-platnici de energie electrică vor depune garanţii financiare la furnizorii de electricitate

Clienţii rău-platnici de energie electrică şi alte categorii de consumatori vor fi obligaţi să depună garanţii financiare la furnizori..

Cernat (ANRE): Bucătăriile electrice sau sistemele de irigaţii reprezintă soluţii de stimulare a consumului de energie

Încălzirea electrică a caselor de vacanţă, utilizarea bucătăriilor electrice sau prepararea apei calde pe timpul nopţii în centralele..

Krobath lansează în România un sistem de reglare a căldurii în apartamente, bazat pe prognoza meteo

Firma Krobath România, subsidiara locală a grupului austriac Ferdinand Krobath, a lansat luni un sistem de reglare a căldurii în apartame..

Programul de iarnă, croit pe un consum de energie mai mare cu 5,2%

Prognoze energetice diferite pentru iarna viitoare! La energia electrică, Comisia Naţională de Prognoză a prevăzut o scădere a consumulu..

Eficiență energetică – lege, nu tocmeală! Investițiile în rețele,obligatorii

Avem o lege, ce facem cu ea?! România are, în sfârșit o lege a eficienței energetice. După o lună și jumătate de la votul final în P..

Electrocentrale Constanța: Mazăre ridică obiecții. Sindicatul vede falimentul

Undă verde pentru divizarea Elcen, dar sunt probleme cu împărțirea. Cel mai mare producător de energie termică din România – Electroc..

Facilități pentru clienții Enel: plata facturilor la energie, în numerar, prin terminalele ZebraPlay

Românii din Banat, Dobrogea și Muntenia, clienți ai Enel Energie şi Enel Energie Muntenia vor putea plăti facturile la energie, în numer..

Bătaie de joc la facturile de energie! Românii, suprataxați și pe cogenerare

Într-o țară în care reglementatorul dă cu subsemnatul la DNA, șefi ai ANRE fiind implicați în dosare de corupție; legea lasă loc de ..