Vast Resources intenţionează să demareze operaţiunile la Băiţa Plai (judeţul Bihor) până la finele anului


Compania minieră Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a anunţat miercuri că intenţionează să demareze operaţiunile la mina polimetalică de la Băiţa Plai (judeţul Bihor) până la finele anului, informează un comunicat de presă.

Vast Resources a precizat că subsidiara sa African Consolidated Resources a fost selectată de compania Băiţa SA, care deţine licenţa principală pentru mina polimetalică de la Băiţa Plai, să efectueze lucrări de minerit la Băiţa Plai, în Munţii Apuseni, în urma unui proces competitiv de selecţie.

Vast Resources aşteaptă acum aprobările necesare din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) precum şi finalizarea negocierilor cu privire la termenii şi condiţiile acordului de asociere.

„Se intenţionează ca aceste etape să fie implementate în cel mai scurt timp posibil pentru a permite companiei să demareze operaţiunile la Băiţa Plai înainte de sfârşitul anului 2017”, subliniază compania, scrie agerpres.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

În luna martie a acestui an, Vast Resources a devenit acţionar unic la mina polimetalică de la Mănăila (Suceava), după ce a finalizat preluarea pachetului de 49% din acţiunile Sinarom Mining Group de la investitorul Ni Jin Ming. Pe lângă mina de la Mănăila (Suceava), Vast Resources mai deţine în România o participaţie de 80% la mina polimetalică de la Băiţa Plai (judeţul Bihor).